Sök
Stäng denna sökruta.

Allt du behöver veta om profilkläder och varselkläder

Profilkläder och varselkläder är något som vi ser överallt omkring oss, både i arbetslivet och vardagen. Men vad är egentligen skillnaden mellan profilkläder och varselkläder? Vilken funktion har de och när ska man använda dem? I denna bloggpost kommer vi att besvara alla dina frågor om profilkläder och varselkläder.

Profilkläder är kläder som har företagets logo och/eller namn tryckt eller broderat på, för att synliggöra företaget och göra det lättare att känna igen anställda som representerar företaget. Profilkläder finns i olika former, allt från t-shirts till jackor och skjortor. De kan användas på arbetsplatsen, på mässor, event och andra tillfällen där företaget vill synas och marknadsföra sig självt. Profilkläder kan även användas som en form av arbetskläder för att ge en enhetlig och professionell image.

Vår nästa punkt att ta upp är varselkläder. Varselkläder, även kallade hög synlighetskläder, är kläder som har en hög synlighet på grund av färgen eller reflekterande band. De används oftast i yrken där arbetet sker i en miljö med hög trafik eller där olycksrisken är hög, exempelvis byggindustrin, vägarbete och räddningstjänst. De högsynliga färgerna eller banden hjälper förbipasserande fordon att se personen och minska risken för olyckor. Varselkläder finns också i olika former, allt från västar till helkroppsdräkter och jackor.

Det är också viktigt att tänka på att varselkläder inte alltid innebär hög synlighet. Exempelvis kan en person som arbetar i skogsmiljö välja kamouflagekläder som smälter in i omgivningen istället för hög-synlighetskläder. Det är alltså både arbetsplatsen och arbetsmiljön som avgör vilken typ av varselkläder som krävs.

I denna bloggpost har vi svarat på de vanligaste frågorna kring profilkläder och varselkläder. Profilkläder är speciellt utformade för att marknadsföra företaget genom att ha företagslogon eller namn tryckt eller broderat på kläder. Varselkläder, däremot, är avsedda för användning i arbetssituationer där det är hög risk för olyckor eller när arbetet sker i en hög trafikmiljö.